پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
کم کاری تیروئید
نوشته شده در پنج شنبه 25 تير 1394
بازدید : 285
نویسنده : ملکه حیدری

برخی مطالعات نشان می دهند که 10 درصد زنان و 3 درصد مردان کم کاری تیروئید دارند.

نشانه های کم کاری تیروئید:

مشکلات یادگیری

خستگی فراگیر

خواب آلودگی

فراموشکاری

ناخن و موی خشک و شکننده

پوست خشک و خارش دار

صورت پف آلود

یبوست

ناراحتی عضلات

اضافه وزن و احساس ادراری

جریان قاعدگی سنگین یا غیر طبیعی
 افزایش فراوانی سقط
 افزایش حساسیت به داروها

اگر این علائم را دارید آزمایش تیروئید دهید سالم نشان داد ولی همین علائم ادامه داشت بعد چند ماه تا یک سال حتما دوباره آزمایش تیروئید بدهید چون بعضی مواقع از طریق آزمایش بعد مدتی این بیماری مشخص میشود.

کم کاری تیروئید دسته های مختلفی دارد:

نوع اول : بیش از 95 درصد موارد مبتلایان دچار کم کاری اولیه تیروئید هستند که اختلال عملکرد خود غده تیروئید است.


• نوع دوم : کم کاری تیروئید به علت نارسایی هیپوفیز را هیپوتیروئیدی ثانویه گویند.


• نوع سوم : کم کاری تیروئید ناشی از نارسایی هیپوتالاموس را هیپوتیروئیدی ثالثیه گویند.

 سبزی جات به صورت پخته مصرف شود.

1- برخلاف مبتلایان به پرکاری تیروئید، این بیماران باید از مصرف زیاد مواد غذایی گواتروژن پرهیز کنند.


2- سویا می تواند مانع جذب کافی داروهای تیروئید شود. بنابراین باید در مصرف آن احتیاط گردد.


3- توجه داشته باشید که از نمک در پایان پخت غذا استفاده کنید، زیرا در غیر این صورت ید موجود در نمک هنگام برداشتن درب ظرف غذا، همراه با بخار خارج می شود. در این صورت شما میزان ید کمتری از آن چه که انتظار می رود دریافت خواهید کرد. در ضمن نمک یددار را نباید در شیشه های شفاف و در معرض نور نگهداری کرد.


4- توجه کنید که زیاده روی در مصرف ید باعث کم کاری تیروئید خواهد شد.


5- تنظیم کالری دریافتی برای جلوگیری از افزایش وزن ضروری است. برای این منظور مشاوره با کارشناس تغذیه، همراه با استفاده از درمان دارویی توصیه می شود.


6- اطمینان نسبت به تأمین مقادیرکافی ویتامین های C ، A، E و ویتامین های گروه B به ویژه B2 ، B3 ، B6 که برای تولید هورمون تیروئید ضروری هستند لازم است. لذا مصرف منظم مواد غذایی زیر در برنامه ی غذایی روزانه توصیه می شود:
* منابع مناسب ویتامین C: توت فرنگی، آناناس، هندوانه، موز ، سیب زمینی و هلو ،مرکبات.
* منابع مناسب ویتامین A: جگر، تخم مرغ ، ماهی های روغنی، سبزی های سبز رنگ ( به جز گیاهان خانواده ای کلم )، سبزی ها و میوه های زرد و نارنجی رنگ. هر چه این میوه ها و سبزی ها پررنگ تر باشند غلظت ویتامین در آنها بیشتر است.
* منابع مناسب ویتامین E: روغن های گیاهی،مغز دانه ها ( به جز بادام زمینی ) وغلات.
* منابع مناسب ویتامین B: غلات سبوس دار، گوشت گاو، گوشت ماکیان و ماهی .
* استفاده از منابع مناسب غنی از روی، نظیر غذاهای دریایی، گوشت قرمز، گوشت ماکیان و غلات سبوس دار.
* استفاده از مکمل مولتی ویتامین و املاح در کنار منابع غذایی بالا.
*مصرف منظم منابع غنی از فیبر، نظیر سبزی ها، میوه هایی مانند انجیر، آلو، سیب ، مرکبات، همچنین حبوبات و غلات سبوس دار، برای برطرف شدن یبوست.
*نوشیدن آب به مقدارکافی (حداقل 7 لیوان) بسیار ضروری است.
* پرهیز از مصرف قند های ساده مانند قند و شکر، شیرینی جات و …
* پرهیز از مصرف زیاد نوشیدنی های کافئین دار، میانه روی در مصرف فرآورده های شیری و گندم.
* استفاده از منابع غنی از آهن مانند جگر، گوشت قرمز و غلات غنی شده با آهن، به ویژه در افرادی که دارای کم خونی ناشی از فقر آهن نیز می باشند.
* استفاده از منابع غنی B12 مانند جگر گاو، جگر مرغ، گوشت گاو، ماهی قزل آلا به ویژه در افرادی که دارای کم خونی ناشی از کمبود این ویتامین هستند. عدم توجه به کم خونی با هر منشائی که باشد، در تشدید ضعف و خستگی و بسیاری از علایم دیگر مؤثر خواهد بود.
* استفاده از اسیدهای چرب ضروری به ویژه مکمل امگا – 3 که منبع غنی آن ماهی های روغنی آب های سرد هستند، می تواند در تخفیف برخی علایم مفید باشد. کمبود اسیدهای چرب ضروری می تواند باعث بر هم خوردن تعادل در عملکرد غده ی تیروئید شود

(مواد غذایی گواتروژن شامل انواع کلم، شلغم، روغن گلزا ( کانولا ) ، بادام زمینی، ارزن و سویا است.مصرفش خوب نیست)


:: موضوعات مرتبط: پزشکی , تغذیه سالم , تیروئید , ,
:: برچسب‌ها: تیروئید"پزشکی"تغذیه" ,



چای
نوشته شده در یک شنبه 21 تير 1394
بازدید : 237
نویسنده : ملکه حیدری

اگر چایی در آب سرد رنگ داد تقلبی هست.


:: موضوعات مرتبط: تغذیه سالم , ,
:: برچسب‌ها: چای ,



خوراکیهای خونساز
نوشته شده در سه شنبه 16 تير 1394
بازدید : 343
نویسنده : ملکه حیدری

اسفناج . فالوده سیب . عسل . کنجد . شیره انگور . خرما . سبوس گندم . انگور .زردآلو . سمنو . زرشک . انار . جوانه گندم . آلبالو . عناب . کباب برگ زغالی . پسته . بو مادران . دارچین . مرزه . جعفری . بهارنارنج . به . گزنه . عرق یونجه .


:: موضوعات مرتبط: تغذیه , تغذیه سالم , ,
:: برچسب‌ها: خونساز"تغذیه ,



صفحه قبل 1 صفحه بعد